Wednesday, 10 July 2013

Mariani Che Salim

assalamualaikum semua

huh , hari ini 2 ramadhan , alhamdulillah sempat lagi berpuasa dan d panjang kan umur oleh Allah s.w.t , amin.. puasa tak? heheheheh
hari nie balik skolah terus capai fon, dapat call daripada lovely mother ,



me : hello, ma dk kt mane? bila nk blik?

ma : ma duk kt hospital putrajaya lah, kak yani masuk dewan bedah pukul 12 tapi tak tubik2 ag

me: okay lah, ade gpow2 tpon org 




ya allah , tiada siapa yg tahu prasaan aku, begitu risau nye .. she is my sister Mariani Che Salim ank ke 3, abh bru jew discharge sminggu , skrg dia plak yg masuk wad,  begitu besar dugaan Allah terhadap kita , 



tapi , ingat Allah bagi ujian dkat kita sbb dye syg kn kita , dye tak nak kita lalai dgn nye , dan terus beribadah dgn nye, tmbah2 lagi skrg nie bulan ramadhan mesti byk hikmah nye kan? kalau kita d timpa musibah skali pom jgn pernah mengeluh, bersyukur lah krana allah masih ingat dkat kita, kalau dia tak ingat kan kita, kita terus hanyut dgn harta dunia , ingat Allah tu maha adil, bersabar lah .. kate org susah dahulu, senang2 kemudian .. btol tu .. hanye mampu berdoa untuk kakak yg tersayang ..

sedih rase nye apabila menerima mcj dari dye

"
dik, kak yani duk dwan bedah nie, kak yanie rungsin kew adham takot dia lapar pek "



semua nye ku serah pd Mu ya Allah

No comments:

Post a Comment