Friday, 30 August 2013

Disaat aku damba kan kebahagiaan ,ku tangisi penderitaan

Assalamualaikum semua..

hidup ini penuh dgn cabaran, okay aer mata sy slalu keluar , sy pom xtaw kenapa..
di saat kita harap kan org2 yg kita syg ade di sekeliling kita tetapi mereka tidak mengendah kn kita, pedih nye rase .. 


susah ke sy nk org layan sy mcm sy layan dia org, susah ke sy nk d sygi, susah ke sy nk kn snyman? susah ? susah? walaupon hati nie pedih terseksa, merana, tapi sy tetap tersenyum untuk semua org agar org gembira, kdg2 terasa diri ini kejam kerana sngup mengkorban kan diri untk org laen, tapi ape kn daya itu lah yg sy mampu buat..

tipu kalau sy kata sy xsedih .. sy sdih sgt2 tapi sy mencuba untuk merahsiakn itu semua .. sy merasa diri ini tidak bernilai d mata semua org, mungkin khadiran sy hanye mnganggu khidupan semua org.. ya allah , ape lagi yg harus sy laku kn, sy xpeduli ape org nk kate nk kutuk ke ape, sy tetap ingn tersenyum d hdpn semua, walau pom sy xmmpu sy akan tetap mencuba 

Wednesday, 10 July 2013

Mariani Che Salim

assalamualaikum semua

huh , hari ini 2 ramadhan , alhamdulillah sempat lagi berpuasa dan d panjang kan umur oleh Allah s.w.t , amin.. puasa tak? heheheheh
hari nie balik skolah terus capai fon, dapat call daripada lovely mother ,



me : hello, ma dk kt mane? bila nk blik?

ma : ma duk kt hospital putrajaya lah, kak yani masuk dewan bedah pukul 12 tapi tak tubik2 ag

me: okay lah, ade gpow2 tpon org 




ya allah , tiada siapa yg tahu prasaan aku, begitu risau nye .. she is my sister Mariani Che Salim ank ke 3, abh bru jew discharge sminggu , skrg dia plak yg masuk wad,  begitu besar dugaan Allah terhadap kita , 



tapi , ingat Allah bagi ujian dkat kita sbb dye syg kn kita , dye tak nak kita lalai dgn nye , dan terus beribadah dgn nye, tmbah2 lagi skrg nie bulan ramadhan mesti byk hikmah nye kan? kalau kita d timpa musibah skali pom jgn pernah mengeluh, bersyukur lah krana allah masih ingat dkat kita, kalau dia tak ingat kan kita, kita terus hanyut dgn harta dunia , ingat Allah tu maha adil, bersabar lah .. kate org susah dahulu, senang2 kemudian .. btol tu .. hanye mampu berdoa untuk kakak yg tersayang ..

sedih rase nye apabila menerima mcj dari dye

"
dik, kak yani duk dwan bedah nie, kak yanie rungsin kew adham takot dia lapar pek "



semua nye ku serah pd Mu ya Allah

Friday, 22 March 2013

miss abah

assalamualaikum .. hah xjawab pom .. hehhehehhe :)

haish, byk nye habuk kt blog nie.. shuh shuh shuh .. hehe dah lame x update blog ..
dah nk dekat dgn seminggu cik nas berkampung d hospital nie.. nak taw knapa? abah cik nas sakit .. dah sebulan dah tapi bru dtg hospital.. sesiapa yg nk datang melawat tu cik nas duk d kpj perdana kota bharu , ting 5 wad raflesia bilik 551 taw.. cik nas pom tak tahu ape skit nye abah nie, cik nas hnye mampu menjaga dia .. ciknas tdow di hospital taw dah lame dah tak pulang ke rumah.. mlm2 sejuk dkat cnie .. kalau ketika ciknas sorg yg menjaga cik nas sngup pergi jalan sorg2 jauh2 pergi cari mknan kat abah ..

hah. tu lar cra nk blas jasa parents kita, please jgn tngal kan dan abai kan mereka .. sesiapa yg masih ade org tua tu please lar jaga elok2 taw , seburuk mane pom mereka , mereka tetap ibu bapa kita.. tanpa mereka kita takkan wujud di dunia nie.. ingat tu.. so please time ibu bapa korang masih ade buat lah ape yg termampu jgan sesekali  mengeluh taw.. dia org dah jaga kita bertahun2 .. kita mcm mane? takkan 5 minit pom x bley nk stay nge parents kita.. please ambik ikhtibar dari ini.. semua yg berlaku sudah ketentuan allah.. allah takkan menguji ummat nya di luar kemampuan nya.. just stay sorg n tenang kan diri then tarik nafas pjg2 n fikir positif tntang masalah yg d lalui..

okay solat isyak dulu, jom semua

lots of love

nasrah

Thursday, 14 March 2013

my future hubby



hah! mst nak taw sape kan gerangan bdak nie muaheheheh.. dye seorg yg pendek .. heheh , jgn marah ..

name dye mohammad afiq, dah 3 tahun brsama .. alhamdulillah syukur cgt2 kita sling syg  mnyangi antara satu sma lain .. nk tgk muka dye ? hah tungu eh tngu

Friday, 8 March 2013

Assalamualaikum , bismillahirahmanirahim.. 

hari2 yang di lalui amat lah bermakna.. pernah tak kita terpikir bhawa org yg kita syg akan pergi meninggal kan kita buat selamanya? jujur sy kate kn mencintai seseorg itu amat lah manis tapi memberi kan kesan yg amat mendalam.. di tinggal kan org tersayang amat lah pedih rase nya.. hanye aer mata peneman setia d kala sunyi.. 

sape2 yg bru nk couple avoid it jika awak tak boleh menerima hakikat yg suatu hari dia jga akan meninggal kan awk.. 

Mencnitai dan dicintai ,


takkan ade yg faham jika kita menangis kerana dia, hanya Allah yg faham situasi kita,  redha lah kalau dia bkan untuk kita, dia hanye pinjaman dari Allah untuk kita..


Ya Allah Ya Tuhanku,

jika dia untuk ku kau berkati lah kami dan pimpin kami ke jalan yg benar tetpai jika dia bkan untuk ku tabah kan lah hati ini untuk menerima semua dugaan mu ya Allah..

berilah kekuatan untuk ku melihat dia tersenyum dgn cinta hati nye, sesungguhnya engkau maha adil ya Allah..

pernah hati ini menjadi milik dia, tapi hanye untuk smentara , aku redha, aku bersyukur kerana pernah dicintai oleh nye