Friday, 22 March 2013

miss abah

assalamualaikum .. hah xjawab pom .. hehhehehhe :)

haish, byk nye habuk kt blog nie.. shuh shuh shuh .. hehe dah lame x update blog ..
dah nk dekat dgn seminggu cik nas berkampung d hospital nie.. nak taw knapa? abah cik nas sakit .. dah sebulan dah tapi bru dtg hospital.. sesiapa yg nk datang melawat tu cik nas duk d kpj perdana kota bharu , ting 5 wad raflesia bilik 551 taw.. cik nas pom tak tahu ape skit nye abah nie, cik nas hnye mampu menjaga dia .. ciknas tdow di hospital taw dah lame dah tak pulang ke rumah.. mlm2 sejuk dkat cnie .. kalau ketika ciknas sorg yg menjaga cik nas sngup pergi jalan sorg2 jauh2 pergi cari mknan kat abah ..

hah. tu lar cra nk blas jasa parents kita, please jgn tngal kan dan abai kan mereka .. sesiapa yg masih ade org tua tu please lar jaga elok2 taw , seburuk mane pom mereka , mereka tetap ibu bapa kita.. tanpa mereka kita takkan wujud di dunia nie.. ingat tu.. so please time ibu bapa korang masih ade buat lah ape yg termampu jgan sesekali  mengeluh taw.. dia org dah jaga kita bertahun2 .. kita mcm mane? takkan 5 minit pom x bley nk stay nge parents kita.. please ambik ikhtibar dari ini.. semua yg berlaku sudah ketentuan allah.. allah takkan menguji ummat nya di luar kemampuan nya.. just stay sorg n tenang kan diri then tarik nafas pjg2 n fikir positif tntang masalah yg d lalui..

okay solat isyak dulu, jom semua

lots of love

nasrah

No comments:

Post a Comment